Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes 2014/2015 is inmiddels afgesloten. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES IS MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


alle nieuwe gedichten voor Poëzie Op Pootjes 
zijn terug te vinden op pagina inzendingen


----------

De R.G. Ruijs Stichting organiseert vanaf september 2014 voor de vierde keer het gedichteninzamelingsproject Poëzie op Pootjes, waaraan alle Hagenaars kunnen meedoen. De eerste drie edities - in 2005, 2008 en 2011- waren een groot succes en leverden bij elkaar 1.235 nieuwe Haagse gedichten op.

Iedere Hagenaar heeft wel een eigen verhaal over zijn of haar leven in de stad, danwel zijn of haar beleving van de stad. Den Haag staat dus centraal, maar niet zozeer de stad alswel dat wat de bewoners van Den Haag zelf voelen over hun leven in de stad. Het gaat bij Poëzie Op Pootjes nadrukkelijk niet om een wedstrijd. De bedoeling is simpelweg om op deze manier zoveel mogelijk gedichten over de persoonlijke Haagse beleving te vergaren. Wel zal er nadrukkelijk worden gezocht naar (potentiële) kwaliteit en nieuw talent.

Bij Poëzie op Pootjes worden alle gedichten op een bijzondere manier gepresenteerd aan het publiek in een expositie met poëzieposters, voordrachten op de radio, gedichten op televisie, internet en in de krant, een boek en een theatervoorstelling.

In het najaar van 2014 zullen verschillende workshops gehouden worden, waarbij de nieuwe dichters onder begeleiding van professionele auteurs aan hun gedicht kunnen werken. Alle gedichten worden vervolgens gebundeld in een nieuw boek dat op begin januari 2015 zal worden gepresenteerd. In de weken daarna zijn tientallen dichters te zien en te horen op de radio, tv, exposities en in de krant. De grote slotvoorstelling is op Nationale Gedichtendag, 29 januari 2015 in de Centrale Binbliotheek.

'Voorwaarden'
Iedereen kan meedoen aan Poëzie op Pootjes. Alles mag. Spel en typefouten zijn geen bezwaar. Het gedicht mag een maximale lengte hebben van 20 regels. De vorm staat geheel vrij (rijmen mag wel, maar hoeft dus niet!). Deelname is 100% gratis en verplicht tot niets.

klik hier voor de spelregels

Gedichten insturen kan TOT 1 DECEMBER 2014 naar:
R.G. Ruijs Stichting
T.a.v. Poëzie op Pootjes
Van Swietenstraat 149, 2518 SH Den Haag 
EMAIL: info@poezieoppootjes.nl
WEBSITE:
www.poezieoppootjes.nl

Poëzie Op Pootjes wordt mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Boekhandel Paagman en Bibliotheek Den Haag.