Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Jos Praat

Ik ben Jos Praat, 65 jaar, geboren Hagenaar en getrouwd met Wil. Gepensioneerd gemeenteambtenaar en ooit topsporter (zwemmen), tekenaar-constructeur, schoolmaatschappelijk werker en werkzaam voor kinderwelzijnsorganisatie  ‘Wereldkinderen’. Sinds 2010 bestuursvoorzitter van WBV Daal en Berg (beheerder Nationaal monument De Papaverhof) en sinds 1974 free-lance sportmedewerker Haagse Courant. Liefhebber van beeldende kunst (De Stijl), theater, film, literatuur en sport (waterpolo). Meer info: zie LinkedIn.


In mijn gedicht ‘Het wordt stil aan de Kom’ geef ik uiting aan  het onvermogen van de Haagse politiek om, op basis van feiten, een afweging te maken over de bouwplannen van een onnodig nieuw Zeilsportcentrum op de plek van culturele broedplaats ‘De Vloek’. Onder aanvoering van de Stadspartij trachtten Groen Links, Partij voor de Dieren, SP, Groep de Mos, PvdA en PVV met de voorstanders van het plan (CDA en VVD) tot twee maal toe tevergeefs tot een inhoudelijke discussie te komen. Met een tenenkrommende raadszitting, waarbij de PvdA een draai maakte en het behoud van de coalitie het enige doel was, tot besluit.  De voorstanders keerden hun rug naar de Haagse burgers en hadden geen enkele boodschap aan de duizenden adhesiebetuigingen voor De Vloek, de honderden posters die in de hele stad hangen en de inhoudelijke argumenten van de insprekers, bewoners, gebruikers, ondernemers en kunstenaars van De Vloek en veganistisch eetcafe Water en Brood. Ook ging men volledig voorbij aan het gegeven dat, bij de sloop van De Vloek, aan de Kom bij Scheveningse Hellingweg,  zo’n 30 mensen na 12 jaar hun broodwinning verliezen. Een nieuw dieptepunt in de Haagse politiek.

inzending 2014: HET WORDT STIL AAN DE KOM

inzending 2011: DE HOF VAN BOF