Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Alexander Franken


Ik ben Alexander Franken. Ik ben geboren, en na de nodige inlandse omzwervingen weer wonend in Den Haag.

Sinds 2004 ben ik naast flexwerker ook optredend muzikant/dichter. Zo dicht ik onder andere over Madonna, Scheveningen, sushi, Draakje, Koning Alcohol, twee vriendinnen, het IJspaleis, een kerkhof, het poldermodel, een oude weduwe, een mislukte aanslag, en een gitaar met 4 touwtjes.
De liedjes daarentegen gaan soms over een wandeling door regenachtig Den Haag, een overjas, een comateuze vrouw of over Klaas, Saskia, Kees, Suzanne, kleine Daan, Willemijn, of de Binnenstadboogie, een lieveheersbeestje, een paddestoel of een linkse lente, waarbij ik mijzelf bijna altijd begeleid op gitaar.

Al zingend, spelend of dichtend heb ik bijna heel Den Haag en omstreken doorkruist. Zo speelde ik op het Zeeheldenfestival, Langweiligkeit, Rhytm & Rhymes, het Laakse Winterfeest, Dichter bij de Bar, Slammersfoort, De Bonnenpolder maar ook in kleine galeries en café's op een boot en natuurlijk op een podium dat ik mede heb opgericht te weten open podium OpStaan.

Steeds als ik denk dat ik klaar ben ontdek ik nieuwe dingen en is er steeds weer iets om naar uit te zien.

inzending 2014: HAAGS REIGELIEDSJE

inzending 2011: 
WATERPRINS