Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Hans Franse

Mijn naam is Hans Franse, geboren in 1940 'op'Scheveningen. In 1943 moest ons gezin het geliefde Scheveningen verlaten. Wetrokken naar Rijswijk daar mijn moeder slechts één stad op de wereld de moeitewaard vond om in te zijn: dat was Den Haag. Rijswijk was een soort surrogaat,maar in ieder geval vlak bij. Toch vertrokken we naar Amstelveen wegens werkvan mijn vader. Ik bezocht gymnasium in Amsterdam, schreef poezie en muziek,bezocht de kweekschool, die ik in Den Haag afmaakte (Paramaribostraat), studeerdedaarna Nederlands en muziek en zwierf door Nederland en de wereld in eenveelheid van beroepen op een veelheid van plekken. In 1995 kwam ik terug inscheveningen en had binnen een half uur een bekeuring voor fout parkeren.

Hoewel ik in Italie leef, geniet ik van elke minuut dieik in ons Scheveningse appartement doorbreng. Ik schreef in de tussentijd, naast poezie over Den Haag, ook drie boeken over mijn stad: 'Heel Den Haag inde palm van mijn hand' (over de jaren dat ik boven en in een Haags koffiehuiswoonde); 'Vol Gas', waarin ik de geschiedenissen van een Haagse mevrouw (mijnmoeder) beschreef. En mijn beste boek tot nu toe, 'In de naam van de vader ende zoon', waarin ik op zoek ga naar mijn foute lieve vader, zijn geschiedenisdoorspit, de ervaringen weergeef die mijn leven tekenden en waarmee ik mijuiteindelijk verzoen.

Gedichten zijn hier en daar terloops gepubliceerd, vaakonder het pseudoniem Jan van Frankrijk.

inzending 2011: MASTERPLAN