Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Margot Heijnsbroek


Met een boekje in een stil hoekje - zo’n soort kind was ik. Het enorme plezier om éven iemand anders te zijn in een meestal veel spannender of leukere wereld. Of de blije verwondering om in een verhaal of gedicht eigen emoties verwoord te zien, zo mooi of treffend als ik zelf nooit zou kunnen... Maar zo’n vijftien jaar geleden - na talloze beleidsnota’s en onderzoeksrapporten met steeds meer tegenzin te hebben geproduceerd – ging ik het tóch proberen. Het zijn verhalen waarin vooral onderhuidse emoties een hoofdrol spelen, of die over wonderlijke gebeurtenissen gaan waarvan de lezer zelf maar moet beslissen wat ‘waar’ is. Daarnaast waag ik me weleens aan een gedicht of een liedtekst. Vooral de laatste vorm daagt me uit door zijn strenge eisen aangaande metrum en rijm, én vanwege zijn  geschiktheid voor het op de tak nemen van maatschappelijke (wan)toestanden. Een voorbeeld hiervan is de voor Poëzie op Pootjes 2011 ingestuurde liedtekst: ‘In Den Haag daar wonen wij’ (met metrum en rijmschema van ‘In Den Haag daar woont een graaf’).
 
Geboren in Schiedam, maar sinds mijn 12de elders wonend waarvan een groot deel in Den Haag, koester ik ambivalente gevoelens voor mijn huidige stad: soms bewondering maar even vaak walging voor de architectuur, waardering vermengd met kritiek voor het sociaal-culturele beleid, en vooral verbazing over mijn mede-Hagenaars, die erin slagen om zonder veel problemen maar wel langs elkaar heen ‘samen te leven’. Maar wat mij met alles verzoent is het alom aanwezige groen én de zee.  
 
Van mijn hand is tot nu toe gepubliceerd: het korte verhaal
‘Vijftig’ (in debutenbundel De Lift van Stichting Post Scriptum, Amsterdam 2005) en het autobiografische boek ‘Reisdoel Palestina’  (uitgever Papieren Tijger, Breda, 1ste druk 2007 en 2de herziene druk 2010).
Momenteel leg ik de laatste hand aan een novelle (fictie), die ik gebundeld met enkele korte verhalen zou willen publiceren (voorlopige titel: ‘Vrouwen, zussen en minnaressen’).