Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Gerrit Vennema


Gerrit Vennema woont in Den Haag en is componist/tekstschrijver en dichter.

Hij draagt regelmatig voor uit eigen werk op landelijke poëziefestivals en open podia.


In de poëziereeks ‘De Waterspuwer’ publiceerde hij 7 dichtbundels: ‘Scherven zomerlucht’ (2006), ‘Seizoenen en wandelgedachten’ (2007), ‘Een god voor even’ (2008), ‘Als in Arcadië’ (2009), ‘Terug op eigen bodem’ (2010), het 2-talige ‘Wereldnieuws’ (2011) over zijn Amerikaanse jaren en ‘Zolderbeelden/Een zachte krijger’ (2012). In 2015 wordt de nieuwe titel ‘Maskers en stadsgezichten’ verwacht.


Terugkerende thema’s in zijn werk zijn: liefde en erotiek, (beeldende) kunst, mens en natuur, verschijnselen in de samenleving en tijd en vergankelijkheid. 

Zijn gedichten zijn verschenen in menige festivalbundel en literaire tijdschriften als Nynade, Schoon Schip, Poëziepuntgl en Extaze. Hij won prijzen bij Singer Laren en El Hizjra en zijn werk kreeg aandacht van de pers in De Telegraaf, Meander, Den Haag Centraal en De Gay Krant. Inzending 2014: 
BEVROREN HOFVIJVER

Inzending 2011: VREDESPALEIS
Inzending 2008:  Herfst in de stad

weblog