Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Marja de Man


Ik ben Marja de Man (1959) en schrijf al heel lang gedichten maar heb dit vanaf eind 1994 serieus opgepakt door het volgen van diverse cursussen in Den Haag.
Meestal schrijf ik in de Terza Rima vorm (een vrij onbekende gebonden vorm). Mijn gedichten gaan meestal over liefde, dood en de zin  en/of onzin van het bestaan.
Ik heb eerder opgetreden in theater Branoul bij Stichting SLAG en Den Haag Taalt (1999). In 1998 won ik een wedstrijd in Amsterdam bij de maandelijkse
poëzie-avonden in Cafe Festina Lente. Nadien volgden meerdere optredens bij o.a. Jambe in Delft, Cafe Helmers in Amsterdam en de Waalse Kerk in Leiden.
Er zijn in eigen beheer 4 bundels uitgegeven te weten: “Over liefde en zo...”, “Levenslang Verlangen”, “Leven vol Leegte” en “Droomgedachtes”.
Mijn grote voorbeeld is Jean Pierre Rawie. Maar mijn meest geliefde gedicht is van Hans Lodeizen, getiteld “Je hebt me alleen gelaten”.
Mijn idee is dat poëzie in principe overal over kan gaan. Het is een bepaald gevoel dat je wilt overbrengen en dat kan over liefde zijn, maar net zo goed over een televisieprogramma, een schilderij dat je raakt of over eten.
Het is maar wat je wilt en waar je je aandacht op richt. Alles kan een inspiratiebron zijn voor een nieuw gedicht.
Poëzie is leuk door verschillende vormen van dichten: van rap tot light-verse, van vrije vorm tot gebonden gedichten. Dit maakt poëzie levendig en alles behalve saai!

inzending 2014: DAT ENE VELD

inzending 2011: VOOR ALTIJD HAGENAAR
inzending 2008: Haags Gevoel