Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Anne-Tjerk Mante


Al op jonge leeftijd schreef Anne-Tjerk (1969) gedichten en teksten. Samen met een vriend vormde hij de stichting P.I.O.M. (Poëzie In Ons Midden, opgericht in 1985). Voorkeur ging in eerste instantie uit naar het lichte vers, waarbij rijm een belangrijk ingrediënt was. Een heel klein voorbeeldje? "Zomer: Sneller bruin dan in de zon, tieten in de magnetron". Inspirators waren onder meer Hans Dorrestijn, Drs P., Daan Zonderland. Gaandeweg kwamen er meer variaties in vorm en inhoud. Het hoefde niet meer altijd te rijmen en ook onderwerpen van persoonlijker aard en diepere gedachten kregen hun plaats naast naast de lichte dichten, die óók voortgingen.
In zijn studentenjaren heeft Anne-Tjerk meermaals op podia gestaan om gedichten of ander werk te doen. Na een onzichtbare periode - waarin hij wel bleef schrijven - heeft hij in 2005 de draad weer opgepikt met deelname aan verschillende poetry slams. Hij won de slams dat jaar in Den Haag en en stond daarop in de landelijke finale. Ook publiceerde hij een gedicht ('Naakte Meisjes') in het Vlaamse poëzietijdschrift 'En er is'.
Recent verschenen enkele (lichte) dichten van hem onder de noemer 'guerrillapoëzie', in de eerste stadsdichterskrant van de Haagse Stadsdichter Harry Zevenbergen. Guerrillapoëzie is, in één zin, het onaangekondigd poëtisch opluisteren van de openbare ruimte door middel van het ter plaatse achterlaten van gedichten (in welke vorm dan ook).
Tot een bundel is het nog niet gekomen. Desgevraagd laat de dichter weten in te zetten op iets moois ergens in 2008, maar dat het nu nog veel te prematuur is om daar al meer over te kunnen prijsgeven.
In 2006 schreef Anne-Tjerk het boek 'Afgaan op uiterlijk - over mannen en kleren' (proza, non-fictie), dat uitkwam bij uitgeverij Veen. In het boek komt een bonte stoet kledingtypes voorbij, bezien naar onder meer beroepsgroep, subcultuur of uitheemse herkomst. Talloze observaties en achtergrondinformatie vormen de (lach)spiegel die de Nederlandse man over zijn kleedgedrag krijgt voorgehouden.

inzending 2014: 
IN DE TRAM (LIJN 1)

inzending 2008: Stadshart
 
website