Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Wim Hartog


Wim Hartog (1942) komt van het platteland in de omgeving van Leiden, waar hij zijn tijd verdeelde tussen voetballen en studeren voor onderwijzer. Nu woont hij in Bodegraven. Hij bouwde gedurende zijn leven een aantal hobby’s op: zijn vrouw, kinderen, politiek, sport (en vooral tafeltennis) en poëzie. De volgorde klopt, niet waar hij de meeste tijd in stopt, al wisselt dat sterk.
Na jarenlang tevreden te zijn geweest met sinterklaasrijm (één keer per jaar) stuurde hij de schoolmeester in zich met pensioen en begon buiten de regels van dorp, school en kerk te spelen. In poldertaal die echt moest zijn met schoonheid als een welkome luxe. Met grote passen de polder in en soms geen stap vooruit in het hoofd. De nauwe verbondenheid met de directe omgeving zou de poëzie een haast oud Hollands smoel geven (Anne Vegter). Hij heeft geen gedresseeerde tong en schuwt politiek geladen onderwerpen niet, heeft een fijne neus voor poldergeur en eerlijk zweet.
Hij was lid van verschillende werkgroepen (nu aan De Vrije Academie Delft ) die begeleid werden door Hester Knibbe, Edward van de Vendel, Anne Vegter en Gerry van der Linden.
Met een Rotterdamse poëziewerkgroep gaf hij in 2005 o.l.v. Edward van de Vendel de bundel: “Woorden, lippen en tanden” uit.


inzending 2011: 
ONDER DE HANENBALKEN IN EEN ZIJSTRAAT

inzending 2008: Hagepreek