Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Adrienne Vooijs

Gymnasium Sorghvliet, Doctoraal Engelse Taal en Letterkunde in Leiden, bijvak Public Relations Universiteit Utrecht (1987) 3 jaar als docent Engels vervolgens 13 jaar in de commerciële dienstverlening, o.a. als regiomanager, account- en salesverantwoordelijke en outplacementadviseur. Sinds 2002 tot heden weer in het onderwijs werkzaam.

Actief met dichten en tekstschrijven sinds 1998. In mei 2010 won zij de Haagse Lenteprijs van Fonds 1818 met het project Grenzeloos Dichten. Zij gaat daarmee in 2010 en 2011 met Hagenaars van multiculturele achtergronddichtworkshops houden. Bij het project Huilen in Den Haag (najaar 2010) is zij opgenomen in de bundel als één van de 50 dichters van Den Haag

Publicaties: Liedteksten op diverse cd's van koren; The Ticking Sound of Time: een groot muzikaal project, uitgevoerd in World Forum in 2007, 13 teksten geschreven; Poëzie op Pootjes, met het gedicht Gravensage, 2008; Haags Fris, Gedichten over de Zee, met het gedicht Rood Zout, 2009

Sinds 2008 actief met het geven van Dichtworkshops. Deze workshops variëren in lengte: van één uur tot een dagdeel en van één tot meerdere sessies. Regelmatige samenwerking met Bibliotheek Westland, Samenwerkende kerken Den Haag Zuid-West, Bureau Samen en Stichting Mooi, beiden te Den Haag. Recentelijk workshops in het Vadercentrum (Stichting Mooi), o.a. opname door TV West en bijdragen aan Poëzie op Pootjes met deze deelnemers.

Adrienne houdt regelmatig voordrachten, o.a. op de Boskant Spiritueel Centrum, Westlandse Uitmarkt en Dichter bij de Druif. Verder schrijft zij op maat teksten en gedichten voor mensen die daar ondersteuning bij kunnen gebruiken. 

Inzending 2014: GEEN ANDER

Inzending 2011: PLAT HAAGS

inzending Poezie Op Pootjes 2008: Graven Sage