Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


LYDIA OVERMAN 

Qua biografie kan ik alleen maar zeggen dat mijn interesse in de Nederlandse taal als een rode draad door mijn hele leven loopt. Van huis uit heb ik deze belangstelling niet meegekregen en een studie in die richting heb ik nooit gevolgd. Dit zeg ik overigens zonder wrok!

Als kind schreef ik al gedichtjes die de juffrouw zó leuk vond dat ze me elke dag aanzette tot het schrijven ervan en ze vervolgens voor de klas voorlas. Helaas is alles lang geleden bij een verhuizing verloren gegaan.

Later zat ik bij elke club of vereniging waar ik lid van was wel in de redactie van het clubblaadje, waarbij de meeste kopij vaak door mijzelf werd aangeleverd.

Het schrijven van columnachtige verhaaltjes doe ik bijzonder graag en als ik de inspiratie heb schrijf ik ook gedichten. Ook ben ik gek op woordspelingen. Ik kan gerust zeggen dat de Nederlandse taal een passie van me is.*)

Een passie waar ik blij van word!

*) Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik nooit taalfouten maak.