Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Minka Kaszó


Als Wilhelmina kwam ik in 1943 ter wereld in de illegaliteit van het Verzet. In de Kraamkliniek Frankenslag, uiteraard onder een van de vele valse namen, die mijn moeder in die periode heeft gehad. Direct erna ondergedoken, enz.
Dit begin heeft mijn verdere leven beïnvloed, evenals mijn jeugd in het rustige Marlot, terwijl mijn moeder als verpleegster de kost verdiende.
Ben de trotse moeder van 3 en grootmoeder van 3.
Mijn oorlogsbelevenissen mondden ruim 10 jaar geleden uit in een langdurig verblijf in de Kliniek van Centrum ’45 in Oegstgeest, waar ik begon te dichten.
Dit resulteerde in 1998 in een bundel: “Wij dragen de tranen”, uitgegeven door The Flame Publishing in Tilburg.  Zoek naarstig naar een nieuwe uitgever voor mijn 2e bundel, die klaar is. Willem Nijholt droeg op 15 augustus bij het Indisch Monument een gedicht van mij voor, Lampersari-kind geheten.


Lees het gedicht Zoek is mijn Zuidwerflaan (inzending 2008)


(foto: Harmen de Jong)