Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Theo van de Wetering


Geboren in 1950 te Den Haag. Groeide op in een gezin met twee broers. Theo woont in Zoetermeeris getrouwd en vader van drie kinderen. Hij studeerde Nederlandse Taal en Letteren in Den Haag en Leiden. Inmiddels heeft hij na ruim 40 jaar het voortgezet onderwijs vaarwel gezegd. Theo is begonnen met het schrijven van gedichten in zijn prille jeugd. In 1977 verscheen van zijn hand een eerste bundel: “Voetstappen verlies je een voor een”, gevolgd door “De treden van Aristoteles” in 1980, “Parentalia” in 1997 “Transsylvaanse Liederen”, in 2008 en volgende jaren gaf Theo uit bij uitgeverij Free Musketeers, achtereenvolgens de bundels  “Waterkeer” (2008), “Want o het streelt zo goed” (2009) en “Verderop een mespuntje zee (2011). Nieuw werk is in voorbereiding.

In de 90’er jaren van de vorige eeuw is Theo begonnen met het schrijven van prozawerk. Zo verscheen in 1992 bij uitgeverij Christofoor de jeugdroman “Oda, prins van Krinkojynk”, vervolgens het kinderboek “Het wonder van Grauw” (1994). Inmiddels verscheen ook de roman “De Waterdictator” bij uitgeverij Free Musketeers (2006)

Theo werd in 2003 gelauwerd dichter van de poëziewedstrijd van de stad Oostende, won in 2005de derde prijs van de poëziewedstrijd Stichting Jambe Delft en een tweede prijs wedstrijd Stadspoëzie dagblad Trouw (2006).

Verder werktehij o.a. mee aan het project “Poëzie op pootjes”, Den Haag 2005, projectPhowèt-Phowèt tijdens de Gentse Feesten van 2005 en leverde hij tekstbijdragenaan het muziekproject “The Ticking Sound Of Time” van Jimco Zijlstra  dat werd uigevoerd in het Congresgebouw te Den Haag.

Theo is bestuurslid van de Stichting Hike Poetry te Zoetermeer en runt hij een eigen tekstadviesbureau “Perfectekst”


Inzending 2014: 16 EN 19