Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Conny Wittekoek


Mijn naam is Conny Wittekoek. Ik ben een geboren en getogen Haagse, ben getrouwd, heb een zoon en een dochter en vier kleinkinderen. Ik heb de opleiding Opbouwwerk gedaan en ben nog steeds blij met die keuze op het maatschappelijke vlak. Schrijven heb ik altijd leuk gevonden en dat kwam me ook goed van pas in mijn werk. Sinds 1978
zit ik in de Welzijnssector, waarvoor ik veel projecten heb opgezet. Leuk vond ik het om in 1998 een voor Den Haag nieuwe functie te ontwikkelen en uit te voeren, die van Ouderenadviseur, gericht op de individuele ondersteuning van ouderen. Over hoe het er in de praktijk aan toegaat, heb ik een bundel columns samengesteld.
Behalve opgaan in mijn werk kan ik me ook verliezen in het schrijven van verhalen en gedichten, in het lezen van non fictie, in familieonderzoek, in tekenen, bridgen, wandelen, aerobiccen (voorheen tennissen) en knutselen om maar iets te noemen. En altijd kom ik weer tijd tekort voor alles wat ik nog meer wil doen.
Verliezen doe ik me ook in mijn vier prachtige kleinmeiden, waarop ik veel mag passen. Zo ben ik niet alleen intensief betrokken bij de oudste generatie, maar ook bij de allerjongste. De band die dit schept, levert genoeg stof voor verhalen op. Inspiratie voor mijn gedichtjes vind ik in de wereld om me heen. Er zijn veel zaken die me raken, van oorlog tot liefde. Vaak is een enkele zin, een geur, een muziekstuk of beeld voldoende om een gedicht te laten ontstaan, die ik opteken in kleine bundeltjes. Mijn werk bestaat verder uit een bescheiden oeuvre van korte verhalen, kinderverhalen, reisverslagen en een manuscript over het leven van mijn moeder.
Poëzie op Pootjes vind ik een leuk initiatief van de R.G. Ruijs Stichting, waaraan ik ook nu weer met plezier meedoe.

inzending 2014: 
HAAGS VISIOEN

inzending 2011: MIJN STAD
inzending 2008: Haags balkon