Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


MARIE-LOUISE KRUIS-VAN DER LEEDEN    


Vernoemd naar een voor mij onbekende Amerikaanse tante. Iedereen in onze familie is vernoemd. Ik weet niet of we er blij mee moeten zijn, want Marie-Louise is best een mond vol. Ik krijg daarom ook vele afkortingen om mijn oren. ML, Lootje, Rietje, Marietje, Marielootje enz. Mijn moeder gebruikte de naam Marie-Louise alleen als ik niet goed naar haar luisterde en/of ze er de Pee in had. ML, is meer ontstaan doordat ik op de lagere school, met gymles, te horen kreeg dat iedereen aan zijn moeder moest vragen je naam aan de ‘binnenkant’ van je gympakje te laten borduren. Afijn, 11 letters is niet mis. Dus mijn moeder stikte heel groot “ML” aan de voorkant met dik elastiek. Ik kwam nooit met de verkeerde outfit thuis. Bedankt nog ma. Verder heb ik 2 broers en een zus.

Getrouwd: Al meer dan twintig jaar met Leo, samen hebben we één fijne zoon Carlo.

Hobby’s: Tekenen, schilderen, en zo nu en dan schrijven van gedichtjes.

Vrije Tijd: In mijn vrije tijd ga ik graag naar buiten, erop uit. Grieks eten, een stedentripje enz. Ik hou van het stadse, de drukte. Maar ik kan ook heel goed luieren. Uren lezen, genieten van muziek en/of kijken naar een goeie film. In het weekend ben ik vrijwilliger voor Stichting Buddy Netwerk. Ik heb veel mooie mensen gezien, daar voelt het als thuiskomen, het verrijkt mijn leven.

Werk: Administratief medewerkster bij de ASN Bank. Momenteel ben ik aan het sparen voor een cruise naar Noorwegen. Wil de fjorden en het noorderlicht zien met eigen ogen.


inzending 2014: MIJN STAD DEN HAAG

inzending 2011: NAAR HUIS
inzending 2008: Dag Berenrade