Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


René Kropman

René Kropman (1952 Haarlem) werkt sinds 1991 als uroloog inhet HagaZiekenhuis in Den Haag. Hoewel geen getogen Hagenees, heeft hij zich door zijn vele contacten met de bevolking in het zuidwestelijke deel van de stad het Haagse vocabulaire goed eigen gemaakt.

Vóór zijn komst naar de residentie werkte hij een klein jaar als Hoogovenarbeider in Velsen (putovendekselwagenrijder) en later enkele jaren als operatie-assistent in de Maria Stichting in Haarlem. Na zijn studie aan de UvA werd hij in het LUMC en het Leyenburg Ziekenhuis opgeleid tot uroloog.

René schrijft graag gedichten en "stukkies", o.a. voor het clubblad van TRIAS, de enige wielervereniging van Den Haag. Voor die club maakte hij twee jaar geleden ook een  jubileumboek. Van zijn hand verscheen bij eerdere afleveringen van Poëzie op Pootjes o.a. het gedicht "Houtenjassenpark". Onlangs legde hij de laatste hand aan een boek over zijn moeder, een verzameling van korte anekdotes waarmee hij zijn moeder weer tot leven wekte.


Inzending 2014: Lichtlijn

Inzending 2008: Waalsdorp