Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Jeannette Rienstra


Ruim een halve eeuw geleden werd ik geboren in de kliniek aan de De La Reyweg, m.u.v. een onderbreking, heb ik in diverse wijken in Den Haag gewoond van buitenwijk naar binnenstadswijk en nu weer in een buitenwijk. Heerlijk aan de rand van de stad, op loopafstand van de duinen.
Ik ben een gelegenheids'dichter'. Zo eentje van de rijmelarijen bij familie- en jubileafeesten. Drie jaar geleden heb ik de pen opgepakt toen jullie voor het eerst dit festival uitschreven. Den Haag ligt dicht bij mijn hart, het voelt als mijn eigen stad.
Mijn gedicht van nu draagt uit niet te veel door te schieten naar een Den Haag als internationale stad op de kaart te willen zetten en ook niet voor de middenklasse en hoger. Ten eerste woont een groot deel van de expats slechts tijdelijk in Den Haag en ten tweede wordt een stad  gemaakt door de meer permanent wonende Hagenaars en daar hoort een herkenbare stad blijvende stad bij. Een stad waar je je thuis voelt en vooral ook de weg weet. Ten derde: 30% aan sociale huurwoningen bouwen wat nu de norm is lijkt/is volstrekt onvoldoende, te meer wat wordt niet aan lage huurwoningen afgebroken. De vraag is willen we een elitaire stad met een kleine 'onderlaag' of willen we een gemengde stad?

inzending 2014: ZONDER TITEL

inzending 2011: HERBERGLUSTIG DEN HAAG
inzending 2008: Mijn stad (inzending 2008)