Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Angelique Schipper


Na het afronden van de Schrijversschool Amsterdam, Poëzie, is Angelique zich gaan richten op het schrijven van kinderliedjes. De liedjes worden gepubliceerd op haar eigen website 
www.schipperangelique.nl.
Bijna drie jaar geleden heeft Angelique het roer omgegooid en is zij voor zichzelf begonnen. De speurtocht Scheveningen-dorp is als eerste uitgebracht in 2009. Vorig jaar kwam speurtocht Zuiderpark uit, die sinds eind februari als audiodocument in het Nederlands en Engels is te downloaden via de website van De Haagse Brug/The Hague Bridge en het Kleischip. In april start haar nieuwe verhaal ‘Den Haag kust Scheveningen’, waarin verteld wordt hoe Den Haag verbonden is geraakt met de kust. Angelique Schipper bezingt zowel Scheveningen-dorp, het Zuiderpark, als deze nieuwe route door de stad. Inmiddels bouwt zij ook een persoonlijke repertoire op. 

De nieuwe inzending voor Poëzie Op Pootjes is een lied dat bij ‘200 jaar koninkrijk’ hoort, de voorstelling die ik momenteel in 79 bovenbouwklassen van de basisscholen in Den Haag en Leidschendam-Voorburg speel met veel succes (gemiddelde waardering 8,8). Dit eerste lied gaat over de vader van onze eerste koning: stadhouder Willem V. Zijn Galerij Willem V werd het eerste openbare museum in Nederland.

In de kerstvakantie ga ik een verkorte versie van de voorstelling bij ProDemos spelen in de Paleiszaal, op de kindermiddagen 23 en 30 december. Dan speel ik al mijn liedjes over de wetenswaardigheden over ons koningshuis op mijn accordeon.


inzending 2014: GALERIJ WILLEM V