Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Saskia van der Toorn


Ik ben Saskia van der Toorn, 42 jaar. Hoewel mijn ouders echte Hagenezen zijn, ben ik zelf in Limburg opgegroeid. Na mijn studie in Enschede woon ik sinds 1994 in Den Haag. Prima naar mijn zin, gemoedelijke stad, zee en duinen in de buurt. Lekker op de fiets naar mijn werk.
Ik woon al die tijd al in Regentes/Valkenbos, en heb de buurt enorm zien opknappen. Leuk is de Weimarstraat tegenwoordig, met veel kunst- en bijzondere winkeltjes. Met drie kinderen op de Galvanischool leer je ook snel een heleboel gezichten uit de buurt kennen, waardoor zo’n stad toch weer iets gezellig dorps krijgt. We hebben dan ook geen enkele behoefte om te verkassen, hebben zelfs dit jaar ons bovenhuis uitgebreid met een dakterras waardoor ook nog van het uitzicht kunnen genieten en van de meeuwen die over ons hoofd scheren.
In de herfstvakantie waren we met een groep leuke Hagenezen in een groot huis midden in de Ardennen, van binnen helemaal wit en design, wat wel iets aan het stadhuis deed denken. Dat inspireerde me tot mijn gedicht, ‘ Hagenezen’.
 
Lees het gedicht Met z'n allen op vakantie (inzending 2008)