Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Vera De Brauwer

Ik ben geboren in 1964, afgestudeerd als licentiate Romaanse filologie. Ik woon in Oost-Vlaanderen en schrijf sedert een jaar of vijf gedichten, waarvan enkele werden geplaatst in Meander, Krakatau, het Muzenkoeriertje en de verzamelbundels van Stichting Haft (2006) en Poëziecentrum Gent (sms-gedichtenwedstrijd Base 2007). Bij de schrijfclub Woordenstroom was ik in 2007 een keer gastdichter en een keer winnaar van hun gedichtenwedstrijd.
Hoe kom ik, als Vlaamse, aan een Haags gevoel? De afgelopen twee jaar ben ik heel goed bevriend geraakt met enkele Nederlanders die (toevallig?) allen geboren en getogen Hagenaars zijn.  
In oktober jl. stond ik op één van de podia van poëziefestival Onbederf'lijk Vers in Nijmegen. Op het feestje achteraf raakte ik aan de praat met een andere dichter. We babbelden (met tussenpozen) de hele avond met elkaar. Hij heette Gerrit Vennema en kwam uit... juist, ja.
Ik werk in een spaarbank en in het klantenbestand van het lokaal kantoor waar ik loketwerk doe, zit één dame die afkomstig is uit Nederland. Ik las onlangs haar electronische identiteitskaart in en bemerkte dat zij (vanzelfsprekend...) geboren is in 's Gravenhage!
Dus als men mij vraagt om één stad in Nederland te noemen waar ik "iets mee heb", dan is het ontegensprekelijk Den Haag, en dan vooral met zijn vriendelijke inwoners!

Lees het gedicht: Curieus sonnet (inzending 2008)


weblog