Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Gülümser Kalender Tezcan


Gülümser Kalender Tezcan is geboren in Mersin, Turkije.  Zij heeft Engels en Theater gestudeerd in İstanbul en Ankara. Zij schreef in Turkije libretto’s voor volksopera’s die gecomponeerd zijn door haar echtgenoot Sabahattin Kalender, een bekende Turkse componist en dirigent. Deze opera’s worden uitgevoerd in Turkije.
In 1973 is zij in diplomatieke dienst naar Nederland gekomen. Zij voelde zich er thuis en wilde haar kinderen hier grootbrengen. Zij heeft de Nederlandse nationaliteit aangenomen en is gebleven. Ze heeft in verschillende steden Turks gedoceerd, maar ze is al 34 jaar woonachtig in Den Haag.
Gülümser Kalender schrijft gedichten en verhalen. Haar Turkstalige gedichtenbundel ‘Heb je mijn waanzinnige gedichten gelezen?’ is gepubliceerd in 2000. Enkele gedichten zijn door haar echtgenoot bewerkt tot modern klassieke liederen en gezongen door haar dochter.

inzending 2011: DE  NACHT

inzending 2008: Eiland van eenzaamheid