Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Ruud Kooks

Geboren in 1958 in de Van der Vechtstraat. Ik kom uit een grote familie. Bestaande uit vier zussen en drie broers. Ik ben de derde in de lijn. Ik heb in mijn jeugd veel tijd doorgebracht in de Tak van Poortvlietstraat. Daar woonde veel familie van mij. En iedereen kende iedereen in de buurt. Zo was die tijd. Veel gezelligheid en onderlinge controle. Ik haalde veel kattekwaad uit, maar het bleef zelden ongemerkt. Met mijn vrienden zwierf ik veel door Den Haag. Op zaterdag waren wij altijd te vinden in het Zuiderpark. Een balletje trappen op het voetbalveld van de Ooievaars. Maar dit bestaat volgens mij niet meer.
Na een bewogen leven heb ik mijn rust gevonden aan de Monsterseweg op het Parnassia terrein. Ik woon zelfstandig en kan hier rustig mijn tijd wijden aan mijn hobby’s zoals: muziek luisteren en cd’s verzamelen, ruimtevaart en houtbewerking. Gedichten heb ik nooit gemaakt. De tekst kwam ineens en ik sta hier zelf van te kijken. Mogelijk ga ik hier wel mee door.

Lees het gedicht: Mijn Haagsch(e) gevoel (inzending 2008)