Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Walter Palm


Walter Palm is geboren op Curaçao op 21 januari 1951. De familie Palm staat op het eiland bekend als de muziekfamilie. Jan Gerard Palm, de betovergrootvader van Walter Palm, was de grondlegger van de Curaçaose muziek. Walter Palm groeide op in een artistiek milieu. Zijn aristocratische grootvader Jacobo Palm was een prominente componist en met de bekende Curaçaose schrijver Pierre Lauffer trok hij in zijn jongensjaren op. Op twintigjarige leeftijd debuteerde hij als dichter in het Antilliaanse literaire tijdschrift “Watapana”.
In 1978 verscheen zijn eerste gedichtenbundel ‘Winds of Words” met Engelstalige gedichten. Deze bundel beleefde al na een maand na uitgave een herdruk. In 1980 volgde “Genesis en Apocalypse” met Nederlandstalige gedichten. Na de Engels- en de Nederlandstalige gedichtenbundel verscheen in 1983 van zijn hand de Papiamentstalige gedichtenbundel “Un boka di poesia”. Curaçao stond centraal in de gedichtencyclus “Palmblad” (1990). De volgende bundel “Avondmuziek” in 1997 bevatte publieksfavorieten als “Nummer Een”, “Contemporain Columbus” en “Gesprek aan het strand”.
In de periode 1996 t/m 1999 publiceerde hij enkele korte verhalen  in de Antilliaanse krant “Amigoe”. Tussen 2000 en 2006 verschenen van zijn hand achtereenvolgens een toneelstuk, een gedichtenbundel, een essay en een novelle. In 2000 ging zijn poëtische monoloog “De Blauwe Engel” in première in Amsterdam.
In 2002 werden al zijn Nederlandstalige gedichten gebundeld in de in dat jaar verschenen en inmiddels uitverkochte bundel “Met lege handen ging ik slapen, met een gedicht werd ik wakker”. In 2004 verscheen zijn essay “De Gouden Eeuw van Curaçao". In 2005 verschenen in het blad “Kristòf” zes gedichten van zijn hand die allen de dood tot onderwerp hadden. In 2006 publiceerde hij als "e-book" op zijn website zijn Papiamentstalige novelle “Atardi di kuaresma”.
In 2001 werd hij, mede voor zijn literaire werk, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In 2005 werd hij opgenomen in “Spiegel van de moderne Nederlandse en Vlaamse dichtkunst”.

Lees het gedicht: Den Haag, de weduwe van Indie (inzending 2008)


website