Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Jan de Winter


Mijn naam is Jan de Winter en ik ben een gepensioneerde rijksambtenaar. Mijn dichterlijke ervaringen zijn beperkt tot Sinterklaas, feestjes (liedteksten op bestaande melodiën) en vakantiebelevenissen. Een gelegenheidspoëet dus.
Ik ben geboren en getogen in Den Haag en Den Haag heeft mijn belangstelling, evenals het Haags. Ik heb een flinke verzameling prentbriefkaarten van Den Haag en meerdere malen heb ik, vooral in mijn arbeidzaam leven, voordrachten in het Haags gehouden ter lering en natuurlijk ook ter vermaak. Ik heb ontdekt dat ik op die manier de boodschap (b.v. managementtechnieken) veel beter kan overbrengen, 'saaie' onderwerpen maak je leuk en je hebt altijd alle aandacht.
Sinterklaasgedichtjes probeer ik altijd wel een ingewikkelder rijm mee te geven dan a,a b,b.
In vakanties maken mijn vrouw Elly en ik vaak haiku’s om onze belevenissen vast te leggen. Zo hebben wij enkele jaren geleden een reis van 6 weken door Indonesië gemaakt die we iedere dag hebben vastgelegd in een haiku over hetgeen ons het meest heeft getroffen die dag. Als je het terugleest beleef je het als het ware opnieuw, intenser dan een foto naar mijn gevoel.


inzending 2014: 
EEN HAGENAAR

Inzending 2011: DE PLAATS WAAR IK WOON
inzending 2008: Haagse Tango