Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Gé Ansems

Gé Ansems (1948)  is van huis uit toneelspeler. Hij trad onder meer voor het voetlicht bij de Haagse theaterwerkgroep ´t Beestenspul, de Amsterdamse toneelgroep Wederzijds en het Aktiverend Volkteater te Breda.

Als schrijver was hij ook in zijn toneelperiode al actief. In 1975 richtte hij mede met anderen de wijkkrant ´Transvaal´ op dat met een oplage van tienduizend exemplaren in de Haagse wijk Transvaal werd verspreid. Ansems fungeerde als hoofdredacteur en schreef voor deze krant onder meer kinderverhalen, die zeer werden gewaardeerd. Via de wijkkrant belandde hij uiteindelijk in de journalistiek. Hij begon zijn loopbaan bij de  toenmalige krant Het Vaderland (een deftige letterkundige krant die in Den Haag verscheen)', werd vervolgens redacteur van maandblad ´Kinderen´ , hier schreef hij onder meer medische verhalen en was mede-auteur van het boek ´Negen plus Negen´ waarin de ontwikkeling van een baby, vanaf de conceptie tot negen maanden na de geboorte wordt beschreven. Na zijn periode bij ´Kinderen´ werd het raadsverslaggever bij het Haagse dagblad ´Het Binnenhof´ na verschillende andere functies werd hij uiteindelijk kunstredacteur van deze krant en gaf tenslotte leiding aan de kunstredactie. Na het opheffen van Het Binnenhof, werd Ansems redacteur van de Haagsche Courant, waar hij uiteindelijk ook over kunst schreef. Hij was tevens enige jaren columnist. Ansems, die in 2005 de journalistiek verliet via een ouderenregeling, schreef behalve voor de genoemde kranten ook voor andere bladen, waaronder Sociaal Den Haag. Tevens publiceerde hij poezie en proza in diverse literaire bladen waaronder Randschrift en Lift. 

Al in de jaren negentig van de vorige eeuw ontpopte Ansems zich als podium-dichter. Ook trad hij als dichter voor het voetlicht in de hoedanigheid van opener van kunst-tentoonstellingen. En nog altijd staat Gé Ansems regelmatig op het podium om zijn gedichten en af en toe ook zijn proza verbaal over het voetlicht te brengen. Hij verzorgde tevens workshops poezie schrijven.

Begin jaren tachtig deed hij mee aan het hoorspel ´De Hobbit´dat door de NCRV werd uitgezonden.  In 1990 won hij een literaire prijs voor zijn verhaal ´Michel en de Bever´, een prijs van uitgeverij Priem. Ansems was ook menig maal op de radio te horen als vertolker van reclameteksten. 

In 2003 verscheen zijn dichtbundel ´Glooiing in het laagland´  In 2006 debuteerde hij bij Uitgeverij ServicePost met zijn kinderboek ´Dikke Tot en de Geinkwezels´

Later legde hij zich toe op het maken van fantasy-verhalen. In 2013 debuteerde hij bij Uitgeverij Macc met zijn eerste fantasy-roman  ´Dikke Tot  Slaven het Giechelbos´ . In 2014 kwam het vervolgboek  ´Dikke Tor  In de greep van de roofboeken´ uit.  Thans werkt hij aan een nieuwe roman, met een vrouw in de hoofdrol.

Behalve acteur en schrijver is Ansems ook verteller, een verteller met een eigen vertelvoorstelling ´De Slangfluit´

In het verleden vormde Ansems samen met de schilder/pianist Willem Moerenhout het cabaretduo ´De Sigarendoos´ , waarbij hij ook als zanger zijn mannetje stond. Ansems is vele jaren werkend lid geweest van de afdeling theater, letteren en film van de Haagsche Kunstkring.   


inzending 2014: VOORBIJHEID

inzending 2011: EEN HAAGS GEVOEL