Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Peter Terwogt


Ik ben 51 jaar, geboren in Hilversum en heb mijn jeugd in Rotterdam doorgebracht tot mijn 12e jaar, toen mijn ouders en zusters vertrokken naar Maleisie. Zelf bleef ik achter op een internaat. Daar ontwikkelde ik mijn schrijftalent door middel van ellenlange brieven aan mijn moeder. Ik bezocht het Lyceum en maakte daar de Atheneum B opleiding af. Daarna ben ik Biologie gaan studeren in Leiden, richting Biochemie. Mijn kandidaatsexamen heb ik nooit af kunnen leggen omdat ik ziek werd. Schrijven hield me op de been en tot op de dag van vandaag schrijf ik dagboeken en gedichten.
Sinds een aantal jaren doe ik her en der mee met poeziewedstrijden, edoch zonder succes, maar daar is het mij ook niet om te doen. Het gaat mij veel meer om de ontmoeting met andere mensen waaruit ik inspiratie put voor mijn gedichten. Verder is de natuur een grote inspiratiebron geworden, hetgeen ook wel te verklaren is vanuit het oogpunt van mijn biochemiejaren. Mijn hobbies daarnaast zijn met name schaken en dammen, tafeltennis en fietsvakanties.

lees het gedicht Den Haag
 (inzending 2008)