Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


David Muiderman


David Muiderman is geboren in 11972 in Den Haag. De interesse voor het dichten begon rond zijn twintigste; geïnspireerd door de Haagse kust, reizen en de stad Parijs resulteerde het uiteindelijk in het verschijnen van de dichtbundel Zacht Zand (2001). Zijn tweede bundel Binnenwerk volgde in april 2003.
In 2000 won David Muiderman de dichtwedstrijd van het Sunsation festival in Flevoland. Simon Vinkenoog schreef in het juryrapport over zijn werk: “Hij geeft in eenvoudige bewoordingen de gevoelens weer, die spreken uit een verlicht gemoed.”
In juni 2002 droeg Muiderman voor op Poetry Pandora, een onderdeel van Poetry International. Tevens was hij te zien op het Sunsation festival in Flevoland en op de Uitmarkt in Amsterdam.
Hij opende in Den Haag een project van Transtaal (onderdeel van Transart, een project van het Koorenhuis) en zijn gedichten werden in het Irakees vertaald voor het festival in zwembad De Regentes. Hij droeg zijn gedichten onder meer voor tijdens het slotfestival Dichters over Den Haag van Radio West (2000), tijdens de vrije boekendagen in Den Haag en Rotterdam (2002) en tijdens de week van de zee in Panorama Mesdag (2002).
Zijn werk is o.a. opgenomen in drie bloemlezingen,
De Haagse kunstenaar Frits Droog maakte van vier van zijn gedichten zeefdrukken en kunstenaar Gerard Ram bewerkte gedichten in foto’s van landschappen (2007). In april 2007 drong hij door tot de laatste drie kandidaten van de Eerste Haagse Stadsdichter. Ook waren zijn gedichten te beluisteren via de gedichtenlijn.
Verder schreef hij (als afstudeerscriptie voor de Pabo) over het belang van het integreren van poëzie in het taalonderwijs van het primair onderwijs. In het kader hiervan ontwierp hij lessenseries voor onder- en bovenbouw (2004).
Op dit moment werkt hij aan zijn nieuwe bundel die in het voorjaar van 2008 zal verschijnen.

Inzending 2011:
MIJN EIGEN STAD