Volg ons op Facebook (link)
Het project Poëzie Op Pootjes is inmiddels afgesloten. De subsidie is helaas beëindigd. Er kunnen geen gedichten meer worden ingestuurd.POËZIE OP POOTJES WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:


Wouter Bouwman


Geboren Hagenees. Ik kan mij nog vaag enkele dingen herinneren van de Mijtenstraat 153, vlakbij de Hoefkade. Daar woonden we op de bovenste verdieping van een portiekwoning met voor de deur een grote speeltuin en sportveld. Ik weet dat ik daar een spel heb gespeeld met grote gele blokken en in de zandbak heb gezeten. In die straat kwam ook een man met een vuur en aambeeld op z'n bakfiets door de straat, de pannenslager was dat, werd mij verteld. Die repareerde oude aluminium pannen. Op woensdagmiddag gingen we bij mevrouw Nieuwenburg naar Pipo kijken. Ze had een muur vol dolken en krissen, dat maakte behoorlijk indruk. Wat ook indruk maakte was de keer dat Frans de stenen trap afdonderde en naar het ziekenhuis moest. 
Ik was als klein jochie het lievelingetje in die buurt. Ik kreeg wel vaker een haring van de buurvrouw of een snoepje. Ik kan me ook nog de fluit van de goederentrein herinneren, die over de Parallelweg reed, langs het spoor van tramlijn 11. Toen zijn we in 1959 naar de  Drapeniersgaarde verhuisd.
In 1977 ben ik getrouwd  met Marly. We zijn in 1980 uit Den Haag vertrokken. 16 jaar in Heerlen gewoond, 11 jaar in Reeuwijk en sinds november dit jaar in Gouda.
We hebben 2 kinderen. De oudste, Kim heeft een leuk winkeltje in Gouda, Mixed Up heet dat. Daar verkoopt ze en knapt ze oude meubeltjes op, geeft cursussen etc. Yoeri houdt zich met computers bezig.
Ik werk al sinds 1980 in de psychiatrie en Marly als ziekenverzorgende. Ik hou van de Beatles, Elvis Costello, Harry Jekkers en Sjaak Bral begin ik ook meer en meer te waarderen. Zeker nadat ie een gedichtje van mij heeft voorgelezen bij de opening van Diligentia… Hij begreep het geloof ik niet helemaal !

Lees het gedicht: Hageneesie (inzending 2008)